Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Παγωτό Ντοντουρμά


  • 4 1/2 φλτζανια γάλα
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 20 γρμ σαλέπι ψιλό
  • 1/2 κουταλάκι μαστίχα
  • 1/2 κιλό ανθόγαλα

  • Ζεστάνετε το γάλα με τη ζάχαρη και ρίχνετε το σαλέπι και την μαστίχα. Το ανακατεύετε μεχρι να πάρει βράση και να πήξη ελαφρά.
  • Το αφήνετε να κρυώσει καλά προσθέτετε το ανθόγαλα.
  • Αδειάζετε στο μπολ του μίξερ που το έχετε παγώσει πριν και το βάζετε κατάψυξη. Σε κάνα δυο ώρες το χτυπάτε στο μιξερ. 
  • Το ξαναβαζεται στην κατάψυξη και επαναλαμβάνετε την διαδικασία κάνα δυο φορές, μεχρι να κανει κόρδα .


  • θα γλυφετε τα δαχτυλα σασ!!

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου